Arabische prins geeft ok aan exclusief voor vrouwen only hotel

Luthan Hotel & Spa is het eerste hotel in het Midden-Oosten waar alleen vrouwen mogen verblijven. De Saoudische overheid steunt dit project.

Dat is best opmerkelijk, aangezien het rijden in de auto voor de vrouwen al taboe is. In het land wordt een sterke orthodoxe interpretatie van de islam gehanteerd, het zogehete wahabisme.

Vrouwen mogen enkel ongesluierd in gezelschap van familieleden verblijven. In Saoedi-Arabië mogen vrouwen ook niet een bedrijf op eigen naam zetten en slechts 5,5 procent van alle werknemers is een vrouw.

Zakenvrouwen

Het nieuwe vrouwenhotel is in de hoofdstad Riyad gevestigd en telt 25 slaapkamers, luxe lounges, restaurant, fitnesszalen etc. de prijzen lopen op tot 350 euro per nacht.

Het hotel is vooral bedoeld voor lokale zakenvrouwen en diplomaten uit de nabijgelegen ambassades. De eigenaars en managers zijn vrouwen en de groep aandeelhouders bestaat uit twintig prinsessen en zakenvrouwen. Er zijn zelfs vrouwelijke piccolo's aanwezig.

Ongesluierd

In het Luthan Hotel & Spa ( Luthan betekent escape) kunnen de vrouwen ongesluierd rondlopen en kunnen ze elk moment van de dag gebruik maken van het zwembad. Normaal gesproken is dit voor de vrouwen alleen mogelijk op afgesproken uren of dagen.

Steun

Opvallend was de steun van prins Sultan bin Salman, secretaris-generaal van de hoge Commissie voor Toerisme. "Dit project komt tegemoet aan de nood van Saoedische vrouwen om een verblijfplaats te hebben wanneer ze rondreizen."

Nieuwe wetten

Het hotel komt er zodra er goedkeuring is van wetten die vrouwen toelaten in gemengde hotels te verblijven zonder mannelijke begeleider. Koning Abdullah beloofde al eerder nieuwe wetten in te voeren, zodat vrouwen beter kunnen leven. het opheffen van het rijverbod is een daarvan. Maar volgens hem kan dat alleen als de maatschappij daar ook klaar voor is.

Bron: Telegraaf

Lees ook:Vorstelijk zitten op Schiphol
Lees ook:Supertripje Monaco voor de nieuwste Jaguar XF van ruim 1 ton.
Lees ook:Bedotten reizigers de boel?
Lees ook:Lois Lane vanuit Curacao: de een houdt van lullig de ander van luxe…
Lees ook:Nieuw! Echte globetrotters aan het woord (aflevering 1 Kim Alderden van ATP)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.