Australische Lonely Planet auteur over de schreef

Ik heb als luxe poppetje helemaal niks met de Lonely Planet gidsen.

Dat is meer voor de reizigers categorie backpackers en genre alles lekker goedkoop. Je ziet namelijk als een soort kuddedieren steeds dezelfde types in dezelfde hotels en restaurantjes met een verkreukelde gids in de hand, of het nou op het Maleisische Langkawi, het Indonesische Bali of in het Indiase Goa of Tanzaniaanse Arusha is, zoals ik met mijn eigen ogen heb gezien.

Okay, de gidsen zijn informatief, redelijk up to date en de tone of voice spreekt me ook wel aan. Maar hoe goed geschreven en betrouwbaar komt ineens in een ander perspectief te staan.

Want een Australische Lonely Planet auteur blijkt over een iets te grote duim en een overdosis fantasie te beschikken als het om een gids over Colombia gaat. Dat land heeft hij wel beschreven, maar nooit bezocht…Geldgebrek voor zijn reis- en verblijfskosten bij Lonely Planet is daarvan de oorzaak, volgens hem. Tja, terwijl de uitgeverij wel miljoenen casht door de enorm hoge verkoopcijfers.

Zo werd bekend dat de auteur van plagiaat wordt beschuldigd, van drugsverkoop en nog meer trammelant aan zijn broek heeft hangen. Lees hier het bericht in het NRC.

Het goede nieuws is dat hij een boekje open gaat doen over de Lonely Planet uitgeverij in een nog te verschijnen boek…

Kijk, dat ga ik dan misschien wel kopen!

Lees ook:Het beste van Marokko in je hand
Lees ook:Place to be Buenos Aires: gratis inlezen!
Lees ook:Reistrends 2008
Lees ook:De duurste hotelkamer van Europa
Lees ook:Top reisgids over Argentiniƫ

EĆ©n reactie op “Australische Lonely Planet auteur over de schreef

  1. Reisboeken

    Ik denk zelf dat er idd af en toe wel iets niet kosher is bij LP, nja toch altijd leuk in combinatie met een andere reisgids.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.