Globetrotters afl. 7 met journalist/reisboekenauteur/Afrikakenner Bas Vlugt.

Bas is een fabelachtig mooi landschap

Journalist, multimedia-uitgever en communicatie-adviseur Bas Vlugt, dat is wat je noemt een Echte Globetrotter!

Een reiservaringsdeskundige pur sang, opgedaan als reisleider in het Midden Oosten, Zuidoost Azië en Latijns Amerika. Gezegend met een open blik en een vlotte pen. Want al zijn avonturen in Afrika – en de man heeft wat landen op dit continent bezocht!- komen uiteindelijk op papier, in boekvorm. In de reisgidsen voor Dominicus en Bas schrijft schitterende romans.

Recent verschenen publicatie? Transit! Zie de cover hiernaast.Roman van Bas Vlugt

Een groot plezier juist hem aan mijn serie Globetrotters (klik voor andere reisfanaten en leuke types & tips rechts) toe te voegen.

Want…hij gruwelde van Amerika, hunkert naar Kameroen, is betoverd door Mali en acht Marokko de meest ondergewaardeerde bestemming. Verklaar je nader Bas… 

Wie ben je en wat doe je in de reiswereld?

Ik ben Bas Vlugt, ik werkte een aantal jaren als reisleider, in het Middenoosten, Zuidoost Azië en Latijns Amerika. Op dit moment ben ik journalist en communicatie-adviseur. Samen met collega journalist Peter Vlam heb ik het bedrijf Africa Interactive opgericht die onder meer de websites AfrikaNieuws.nl en AfricaNews.com uitgeeft.
Daarnaast schrijf ik reisgidsen over Afrikaanse landen in de Dominicus Reeks en schrijf ik aan een serie romans over Afrika. De meest recente is Transit, een boek dat speelt tegen de achtergrond van illegale migratie vanuit West-Afrika naar Europa.

Hoeveel dagen per jaar ben je op reis?

Naast vakantiedagen met het gezin reis ik altijd twee weken per jaar alleen door Afrika. Dit is aan strenge regels gebonden. In deze reizen moeten minstens één land zijn opgenomen dat ik nog niet ken en ook minstens één land waar ik al eerder ben geweest. Daarnaast heb ik mezelf verboden om dezelfde luchthaven te gebruiken voor in- en uitvliegen, ik haat het reizen van A naar A.

Wat is je favoriete vakantieland of bestemming en waarom?

Het mooiste dat Afrika mij tot nu toe te bieden had, is Mali. Als het uiteindelijk Mali blijft, zal me dat geen moment spijten. Desalniettemin heb ik me voorgenomen om in de komende jaren te ontdekken of het in plaats van Mali toch niet Guinee, Kameroen, Gabon of Ethiopië moet zijn.

Wat zit altijd in de bagage, gaat coute que coute mee?

Mijn Michelin-kaarten van Afrika zijn volstrek heilig. Die neem ik altijd met me mee. 's Avonds teken ik mijn nieuw veroverde gebieden met een stift in op de kaart.

Wat was je meest overdonderde luxueuze ervaring?

Na mijn studententijd werd ik plots reisleider in Zuidoost-Azië. Mijn eerste hotelkamer was op de 22ste verdieping van een wolkenkrabber in Singapore met uitzicht op de haven. Ik weet nog goed hoe ik me aan deze wereld vergaapte en mezelf beloofde hier nog een tijdje in rond te zullen lopen.

Nooit meer naar… want…?

Amerika. Mensen die hechten aan ziel en echt, hebben daar niets te zoeken.

Welke tip deel je graag met lezers van luxereizen.blog?

Voor wie nooit in Marokko is geweest: ga! Marokko is verreweg de meest ondergewaardeerde reisbestemming rondom de Middellandse Zee. Al in Marokko geweest? Dan Tanzania. Voor gevorderden is er Mali.

http://www.basvlugt.nl/
http://www.afrikanieuws.nl/

Lees ook:Globetrotter Rocq-E Harrell- van Big, Black andBeautiful – wil kleintje luxe…
Lees ook:Globetrotters afl. 6 met een Thailand adept
Lees ook:Globetrotter met passie voor helikopters en wellness
Lees ook:Globetrotters nr. 8 Hoofdredacteur bekent “Reizen verrijkt”
Lees ook:Globetrotters (aflevering 2)

4 reacties op “Globetrotters afl. 7 met journalist/reisboekenauteur/Afrikakenner Bas Vlugt.

  1. Ria Beem

    Aan Bas Vlugt,

    Ik was zeer onlangs in Swakopmund, Namibiƫ. De straatnamen hebben daar wijzigingen ondergaan. De naam Kaizer Wilhelmstr. bijv. bestaat niet meer maar is nu Sam Nujomastraat.
    Zo zijn er nog meer. Een aanpassing in de Dominicusgids is daarom op zijn plaats.

    Met vriendelijke groet,

    Ria Beem
    Kornwerderzand 8
    Amersfoort

      /   Beantwoorden  / 
  2. Redacteur Ellen van Ree

    Ria bedankt voor de tip, ik zal Bas tippen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.