Globetrotter Rocq-E Harrell- van Big, Black andBeautiful – wil kleintje luxe…

Momenteel toert BBB door het land. Ga vooral kijken is mijn advies. Deze sisters of soul ken ik goed, Lucretia van der Vloot, Michelle David en Rocq-E Harrell zijn niet alleen geweldige zangeressen, maar ook grote schatten!

Ze beleven veel en met name Rocq-E vertelde me altijd boeiende verhalen over haar tijd als achtergrondzangeres van Diana Ross.

(foto Ray Christian)

Een echte Globetrotter dus, zingen in Tokio, performen in New York, on stage in Moskou…Vandaar mijn verzoek om in mijn rubriek te figureren. (lees ook de andere verhalen, klik hier!)

Staat er champagne in de kleedkamer? Slapen in super-de-luxe hotelsuites? Lees hieronder haar antwoorden.

 

Wie ben je en wat doe je in de reiswereld?

Ik ben Rocq-E Harrell, zangeres en theaterpersoonlijkheid. Naast mijn solo bezigheden maak ik deel uit van het damestrio Big, Black & Beautiful. En naast mijn privé reizen reis ik veel voor mijn werk.

Hoeveel dagen per jaar ben je op reis?

Dat wisselt sterk en is afhankelijk van welke tournee ik doe. In mijn tijd met Diana Ross reisde ik zo'n 8 maanden per jaar en was ik af en toe eens een week of twee thuis. Met Big, Black & Beautiful in Concert toeren we op dit moment door Nederland en daarnaast doen we ook een aantal losse optredens in Duitsland, Italië en Parijs. In het najaar gaan we toeren in Duitsland en zijn we daar voor een week of 7. Daarnaast ga ik ieder jaar een week of 6 naar mijn familie in de USA en met een grote familie reis ik daar dus ook van de een naar de ander.

Wat is je favoriete vakantieland of bestemming en waarom?

Op dit moment is dat Spanje. Omdat het zo lekker dichtbij is en toch voor mij een beetje het gevoel heeft van Los Angeles, waar ik ben geboren. Wij hebben daar de laatste paar jaar een villa gehuurd voor een paar weken en dat vind ik nu pure luxe, lekker rustig in jouw eigen comfortabele omgeving genieten van je zwembad en het lekkere weer. Omdat ik zo veel en vaak in hotels zit, is het zo lekker om tijdens je vakantie, behalve je familie, niemand om je heen te hebben.

Wat zit altijd in de bagage, gaat coute que coute mee?

Hahaha, dat zijn een hoop dingen… tijdens de tournees weet iedereen mij altijd te vinden omdat ik degene ben die alles bij zich heeft. Het zijn vaak dat soort kleine dingen die je toch het gevoel van thuis geven. Maar als ik naar Amerika ga dan neem ik ook altijd Nederlandse kaas en koffie mee dat zijn dingen waar ik graag overal ter wereld van geniet.

Wat was je meest overdonderde luxueuze ervaring?

Wat dat betreft ben ik erg verwend. Met Diana Ross ben ik in de meest fantastische hotels geweest van Tokio tot Las Vegas geweest. Als het enigszins mogelijk was zaten we in een Ritz Carlton hotel, die waren altijd geweldig. Voor mijn eigen reizen, privé of zakelijk verblijf ik meestal in een van de Small Luxury Hotels. Ik heb geweldige ervaringen met hotels die bij hun aangesloten zijn in London, New York en Javea [Spanje]. Ik hou van de kleine hotels omdat je daar veel service krijgt. Maar de meest overdonderde ervaring zijn toch wel de hotels met een hele goede spa en een top restaurant. Dat vind ik echt luxe om jezelf heerlijk te verwennen.

Nooit meer naar… want…?

Dat vind ik moeilijk, al gauw denk ik dan aan een werkreis naar Moskou van een paar jaar terug of een andere tournee in Japan. Maar dat is niet eerlijk want het lag meer aan de omstandigheden dan aan het land of de mensen. Ik vind het dus heel moeilijk om te zeggen daar zal ik nooit meer naar toe gaan.

Welke tip deel je graag met lezers van luxereizen .blog?

Geniet van alle verschillende ervaring die je tegenkomt en stel je er ook voor open! Want de luxe is niet alleen het hotel of het resort, maar ook de dingen die je van verschillende culturen kunt leren.

Lees ook:Favoriete paasweekendje weg top 3
Lees ook:Globetrotter met passie voor helikopters en wellness
Lees ook:Globetrotters (aflevering 2)
Lees ook:Globetrotters (aflevering 4 Gerrit Six)
Lees ook:Globetrotters nr. 8 Hoofdredacteur bekent “Reizen verrijkt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.