Neusje van de zalm van Egyptische resorts als nieuwste VIP bestemming

Stel, je bent een loaded Koeweiti, een multimiljardair, wat doe je met je miljarden? Je koopt een stuk grond in Egypte van 28 km bij 28 km, veel zee en nog veel meer zand en bombardeert dat tot het toppunt van luxe.

Je bouwt er drie 5 sterrenhotels (waaronder een Palace hotel)  laat een enorme marina graven, plant dui-zen-den palmbomen en nog veel meer planten en struiken, en je noemt het Port Ghalib.

De Corniche, een en al wanderplezierSuperbe inrichting

Ben je een fan van de Rode zee, bijvoorbeeld voor je duikvakantie, maar uitgekeken op Sharm el Sheikh, gruw je van Hurghada en vind je Eilat niks en Taba weer te …euh.. klein?

Dan tip ik je Port Ghalib, een weldaad voor duikers en een magnifiek oord voor iedereen die gaat voor het neusje van de zalm bij een luxe vakantie of honeymoon. Want…

 

 

Wat een logoOm verliefd op te worden

De allerbeste architecten, interieur verfraaiers en ambachtslieden werden aangetrokken om van Port Ghalib de allernieuwste Vipbestemming of zeg jetset snoepwinkel te maken, een oogstrelend plekkie zomaar in de Egyptische woestijn.

En het mooiste/beste van alles: dit topresort wordt gemanaged door het fameuze Zuid-Afrikaanse Sun International, dat hiervoor zijn topmanagers en culinaire specialisten uit Afrika uit hun tophotels en restaurants wegplukte om van Port Ghalib een toppertje te gaan maken.

En in dit uitermate luxe, luxueuze resort is de kers op de cake het majestueuze The Palace of Port Ghalib.

Het Palace van Port Ghalib 5-sterren -de-luxe biedt 309 kamers, waaronder 19 Royal suites. De architectuur is als een citadel, met hoge fraaie bogen en koepels, en alles smaakvol ingericht met veel marmer, gedistingeerde tapijten, hout, fonteinen, mozaïekpatronen en natuurlijk die fabuleuze kroonluchters en lampen met hun speelse lichteffecten op de muren. Het The Olive Restaurant is wat men noemt een culinaire ontdekkingstocht op Michelinster niveau voor de smaakpapillen. De Look Out bar – met uitzicht op wel duizend palmbomen- serveert een superbe high tea. Binnenkort, niet alles is in full swing in Port Ghalib,  opent het wellness concept dat door het gerenommeerde Sixth Senses ingevuld gaat worden.

En er zijn nog 2 vijf sterren hotels: Het Sahara Sun Sands, waarvan alle 347 kamers waaronder enkele suites, direct aan het zandstrand liggen. Opgebouwd in een 12e eeuwse bedoeïenen bouwstijl, een beetje dorpsachtig, leuk! Het Sahara Sun Oasis oogt meer familiaal, ook al omdat er in het zwembad voor kinderen een kidsarea aqua park is aangelegd. Dit hotel met 292 kamers heeft naast enkele suites ook enkele familiekamers, allen met uitzicht op de lagune.

Maar wat doet een mens allemaal in zo'n luxe resort, naast flaneren, terrasje pakken aan de boulevard, shoppen, zonnen, loungen, tennissen, surfen.

Duiken natuurlijk, zeker hier! Drie van de top-tien duiklocaties in de wereld liggen binnen handbereik, er is een uiterst professionele duikschool, voor als je je PADI wilt halen.

Top duik stekCrossen door het woestijnzand

Toch, de woestijn leent zich ook voor allerlei activiteiten en andersoortig vermaak. Een kamelentocht bijvoorbeeld, of met een 4WD, maar echt top is met een quad stoer door het zand scheuren, wel mond bedekken en een zonnebril op, helemaal tijdens zo'n breathtaking zonsondergang!

Maar soms kan een mens behoefte hebben aan cultuur en dan zit je in Egypte natuurlijk op rozen.

Historie revisitedIk ben vanuit Port Ghalib naar Luxor gegaan, tempels en koningsgraven bekijken en zwijmelen bij zoveel historie. En -waarom niet- ook even vanuit een faloeka, zo'n traditioneel zeilbootje, naar de zonsondergang op de Nijl zitten turen. Mens, mens om in Luxor te komen, wat een tocht. Uren hobbelend in een bus, rijdend in konvooi, dat wil zeggen onder militaire begeleiding. Nou, dat gaat beter lees sneller geregeld worden in de toekomst. Men praat nl. over helicoptervluchten tussen beide plaatsen!

Fraaie zonsondergang op de Nijl

De bedoeling is dat er in de nabije/verre toekomst nog vele, vele hotels hier hun resort gaan openen. Alleen de beste/grootste, passend bij het charisma van dit unieke stukje woestijn, zoals je begrijpt.

Je komt er met Martinair, vliegveld Marsa Alam wordt rechtstreeks aangevlogen eenmaal per week en boeken doe je bij Isropa Reizen, vooralsnog slechts een Nederlandse touroperator, maar daar gaat ongetwijfeld verandering in komen!

 

Lees ook:Het nieuwe Monaco (in Egypte!)
Lees ook:Prive eilandje (slot)
Lees ook:Supertripje Monaco voor de nieuwste Jaguar XF van ruim 1 ton.
Lees ook:Nieuw elan voor Club Med in de Provence
Lees ook:Luxe zwangeren voor haar en hem

Eén reactie op “Neusje van de zalm van Egyptische resorts als nieuwste VIP bestemming

  1. Janneke

    Prachtig hotel, echt geweldig. Er is geen cent op bespaard en dat zie je!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.