Nieuw elan voor Club Med in de Provence

Waar denk jij aan bij bij de term club vakantie?

Wedden? Ik gok op Club Med

De Franse touroperator was mooi de eerste met hun all-in formule. En met succes exploiteren ze sinds jaar en dag dit concept all over the planet. Maar…het werd de hoogste tijd voor finetuning, ze gaan upmarket, van volume naar value strategie. Clubdorpen gaan verdwijnen, anderen worden fiks 'opgepimpt'.

Liefst 24 miljoen euro werd daarvoor uitgetrokken voor hun stek aan de Cote d' Azur. Even cityhoppertje pakken naar Nice en voila, daar pronkt op 45 minuten rijden Club Med Opio!

Wuivende palmen

Deze Club Med bestemming bestaat al jaren, maar is up to date verbouwd en gerenoveerd. Alsof designguru Philippe Starck met zijn fameuze toverstaf is langsgeweest. Paars, zwart, grijstonen en veel houten details.

Ruimtelijk ingericht

Het clubdorp beschikt over 443 kamers, waarvan enkele suites. Stuk voor stuk modern ingericht, zeker op sanitair gebied met zo'n luxe breedstraaldouche en met flinterdunne plasma tv's. Verspreid en onderverdeeld in naar bloemen vernoemde residenties, opgebouwd in typisch Provençaalse stijl, heerlijk rustig in groene heuvels gelegen. Opio heeft aardig wat het te bieden op het eigen 50 hectare terrein, het bruist er van de initiatieven en activiteiten.  Er is een prettige spa, hamman en fitness, de 9 holes golfcourse, best uitdagend door het hobbelige parcours, pétanque, boogschieten, jogging, er zijn 13 tennisbanen (gravel en gras) en er is een pittige adventure trial. Rondom het riante zwembad is het aangenaam loungen. Volgens goed Club Med gebruik is het er iedere avond dolle pret en feest.

Trek in variatie en wil je het clubdorp uit? Parfumstad Grasse is niet ver, met een aantal musea en natuurlijk de befaamde parfumfabrieken welke noden tot een bezoek. Creditcard meenemen dus. Ook mondaine steden als Nice, Cannes, Monaco zijn vanuit deze locatie prima bereikbaar.

Lees ook:Intieme luxe in Marokko
Lees ook:El Gouna: het St. Tropez van Egypte
Lees ook:Flamboyante Roberto Cavalli’s nieuwste speeltjes…
Lees ook:Hotel Sacher in Salzburg: suites, Spa en chocolade…
Lees ook:Shop till you drop in Kuala Lumpur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.