Globetrotters & Reisfanaten (afl. 5 met jouw luxereizen redacteur Ellen van Ree)

Aangenaam, Ellen van Ree jouw blogredacteurGoed dan, ik doe eens gek.

"Je stelt toch altijd op dit blog Globetrotters voor in je rubriek"  krijg ik vaak te horen.

"Leuke types, meestal werkzaam in de reisbusiness die – zo lijkt het wel – van luxe hotel in Thailand naar tropisch eiland in de Cariben hoppen?

Kim van reisorganisatie ATP, Constant uit de evenementen business, Gerrit Six, Belgische topblogger en ook al behept met veel reiskriebels in zijn genen. 

Maar hoe zit het met jou dametje? Was jij al niet op Zanzibar? In Cusco? Tozeur? Hong Kong? Melbourne? Mauritius? L.A.? Goa? Dakar?"

Yep. Daarom maar eens alle Globetrotter vragen zelf beantwoord.

Wie ben je en wat doe je in de reiswereld?

“Ellen van Ree en verantwoordelijk voor dit luxereizen.blog . Daarnaast vlieg ik van hot naar her voor mijn werk. Voor de bladen waar ik als journalist voor op  pad moet, soms in groepsverband zoals met een persreis maar ook wel in mijn uppie. Dan  hebben de verhalen en de reportages meestal  een zakelijke insteek. Of, en dat is erg leuk, vanuit beleving geschreven als ik voor een publieksblad weg ben. Ik let – dat is een tic van mij-  op de gekste details. Dan informeer je de lezer weer op geheel andere wijze.  Vroeger, als moderedacteur voor  een groot vrouwenblad en later een mannenblad , ging ik altijd naar de couture en Pret-a-Porter shows in Parijs en Milaan, veel naar beurzen in het buitenland. Vervolgens met een modefotograaf, haarstylist of make-up tiepje  en twee of drie modellen naar exotische oorden waar het absoluut zonzeker was om mooie buitenreportages over de laatste mode te maken.  Zo zat ik in Dubai of in Tel Aviv, in Mexico  en een week later ineens weer op Malta. Spannend, maar vermoeiend.”

Hoeveel dagen per jaar ben je op reis?

“ Lastig in te schatten, soms wel  10 dagen achter elkaar weg, dan weer snelsnel in 3 dagen alles opslurpen van een bestemming  of in een dag uit-en-thuis voor een interview. Vaak zit er amper een rustpauze tussen twee reizen. Jetlag is mijn boezemvriendin geworden. Plus de nodige  privéreisjes en vakanties, zoals naar Senegal. Ik kan slecht tellen dus..Veel.”

Wat is je favoriete vakantieland of bestemming en waarom?

“ Ik voel me goed in veel landen, lastig kiezen maar in Europa Ierland, Italië en Portugal, daarbuiten Australië, op Bali, Sint Maarten maar dan wel de Franse kant en de Markiezen eilanden in de Stille Zuidzee . Oh…en de Britse Maagden eilanden.”

Wat zit altijd in de bagage, gaat coute que coute mee?

“ In mijn handbagage altijd een verschoninkje – iets te vaak meegemaakt dat mijn bagage zoek was of  later werd afgeleverd – en monsters van Clarins om lekker te smeren in de plane. Standaard in de de koffer alle opladers , een extra memorycard, reserve batterijen, wereldstekker en sceptische zeep en  vochtige doekjes, handig op barre plekken, jodium en pleisters. Naar landen waar de elektra kan uitvallen een kloeke kaars en soms ook handig zo’n kek  Swiss knife.  Je kunt de kurkentrekker namelijk in het plafond van je hotelkamer schroeven en daar je klamboe aan hangen. Dat is alleen als de locatie niet tres luxe is hoor. En een blikje voor sigarettenpeuken, een hotelglas met een laagje water is zo ordinair.”
Moi in India
Wat was je meest overdonderde luxueuze ervaring?

“ Nah..ik kan teren op velen en kijk terug op vele mooie momenten en ervaringen! Businessclass of First Class vliegen, zoals laatst met Malaysian Airways van Kuala Lumpur naar Amsterdam, blijft het toppunt van zalig.  Een hoogtepunt was een rondreis langs diverse paleishotels in Radjastan, met als afsluiting van dat indiase sprookje een riante suite in het Lake Palace hotel in Udaipur. Een spierwit hotel in een meer (daar is ooit een scene voor een James Bond film opgenomen) en dat met een leuke meneer, lekker curry’s met nan in bed smikkelen als ontbijt…halleluja wat romantisch. Zie foto hierboven."

Als het om wellness gaat een fantastisch en peperduur seminar samen met Deepak Chopra, lang geleden in een luxe resort in Goa in zijn thuisland India. Het was de eerste maal dat Deepak er kwam, want hij woont in Amerika, deze arts. Leuk zijn ouders waren ook aanwezig, evenals zijn vrouw, zijn zoon en dochter, naast allerlei Amerikaanse celebs.

Body en mind kwamen daar compleet in balans, dankzij hem en een week ayurvedische treatments en primordial meditaties en yogalessen welke al om half 6 begonnen onder de palmbomen. Goddelijk genoten.”

Nooit meer naar… want…?

”Ik ben natuurlijk een verwend nest maar ik herinner mij vaag een rampenvakantie aan het Hongaarse Balatonmeer, daar ben ik gillend weggelopen, wat een benepen sfeertje”.

Welke tip deel je graag met lezers van luxereizen.blog?

“Just follow your dreams. En blijf mijn blog volgen”.

 

Lees ook:Globetrotters (aflevering 2)
Lees ook:Globetrotter Rocq-E Harrell- van Big, Black andBeautiful – wil kleintje luxe…
Lees ook:Sjiek de friemel massage??
Lees ook:Globetrotters (aflevering 3 Constant Geerling)
Lees ook:Globetrotters afl. 6 met een Thailand adept

2 reacties op “Globetrotters & Reisfanaten (afl. 5 met jouw luxereizen redacteur Ellen van Ree)

  1. Tessa de Jong

    Ken jij dus Deepak Chopra? Was je met hem in Goa, daar wil ik wel meer over leen, ik heb al zijn boeken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Redacteur Ellen van Ree

    Deepak Chopra kende ik al van voor Goa, ik ging veel naar zijn lezingen in Nederland. Hij heeft op alerlei manieren mijn ogen geopend en mijn oren laten luisteren. Maar hij is niet mijn guru hoor, om hem te citeren: ‘ Gee You Are You”. Je bent je eigen guru, luister naar je innerlijke stem en intuitie. de combinatie van zijn inspirerende inzichten en gezelschap, de weldadige oerklankmeditaties, yogalessen in een luxe resort maakten de trip onvergetelijk. Ik heb er vrienden in KL, Melbourne en Alkmaar aan overgehouden. En een lege bankrekening…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.