Rondreis lente 2008 voor culi’s en levensgenieters naar Bali

Typisch Balinese architectuur

Als er een eiland is waar ik mij heel ' senang' voel, dan is het wel op het Indonesische Bali. Betoverend mooi is het daar, door de geuren, de kleuren, de cultuur, de natuur, de mensen…

In het voorjaar van 2008 gaat een combireis georganiseerd worden waarbij het water mij nu al in de mond loopt.

Want onderdeel van deze reis is, naast lekker veel wellness treatments, waarbij je verblijft in luxe tophotels, ook een aantal kookworkshops. Onder supervisie van chefkoks, werkzaam in die waanzinnig  luxe trendy resorts. Zij leren je de fijne kneepjes van de spicy Balinese keuken gedurende een aantal dagen.

Een vleugje cultuur, een snufje wellness en nog veel meer. Oh…Sweet Bali!

 

 

Heerlijk resort

  

Ubud is het episch centrum van kunst en cultuur op het eiland, dit hartverwarmende dorpje biedt niet alleen Balinese cultuur ook natuurliefhebbers gaan er hun hart ophalen.

Vlakbij deze kunstenaarsenclave bevindt zich het trendy design resort Maya Ubud, verscholen in het groene hart van de tropische bebossing aan de Petani rivier. De architectonische kunst is gemêleerd met minimalistisch houtwerk, de imposante koperen koepel in de lobby toont hoe stijlvol en met gevoel voor design en comfort dit resort is ingericht. Via de prachtig aangelegde tuinen bereik je het spa centrum,  30 meter lager kan je heerlijk toeven in het rivier café of vol ambiance genieten van een verwenmassage in het uniek gelegen spa paviljoen. De 2 restaurants serveren zowel Balinese  als fusion gerechten.

In het zuidoosten van het exotische eiland  ligt Nusa Dua met tophotels en resorts. Deze luxe omgeving kenmerkt zich door de aanwezigheid van topklasse golfterreinen, mooi aangelegde parken en luxe shopping arcades. De Ayodya ligt aan een prachtig gelegen witte Nusa Dua strand, ideaal gebied om te watersporten en te relaxen..  Op loopafstand van winkels en restaurants, zwembaden en tuinen met bloeiende struiken en waterpartijen.  Het hotel biedt gratis pendel diensten.  Jimbaren en Seminyak, bevinden zich op slechts 15 en 30 minuten rijden van Nusa Dua.

In een kleine groep tot 15 deelnemers wordt je geïntroduceerd in een gevarieerd lifestyle en cultureel programma.  Bij aankomst direct een ontspannende Balinese massage in het luxe Spa centrum van het Maya Resort is natuurlijk geen verkeerd begin van deze verwenreis…

Het cultuurprogramma bestaat uit 3 tours naar o.a. het waterpaleis van Tirtagangga, een paleis uit vervlogen jaren tussen de sawah's (rijstvelden) en de tuinen van de koud waterbronnen van de laatste radja van Karangasem.  

Voor meer informatie, klik door naar de organisatie: Travelair!

 

 

 

 

 

Lees ook:Olifanten, ayurveda en meer highlights tijdens rondreis Sri Lanka
Lees ook:Hemelse citytrip met wellness naar Indonesie
Lees ook:De ultieme honeymoon bestemming?
Lees ook:El Gouna: het St. Tropez van Egypte
Lees ook:Fonkelnieuw designhotel op Koh Samui

4 reacties op “Rondreis lente 2008 voor culi’s en levensgenieters naar Bali

  1. Pascale van Vliet

    Workshop Balinees koken trekt mij wel. Wanneer vertrekt deze reis? Dank voor een antwoord.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ellen van Ree

    Mei 2008 meen ik, kijk even op de website Pascale. Bon appetit!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Cius

    Pascalle,
    In Arnhem geeft Rene v Doornum (is een Indo) binnenkort een kookclinic:

    http://www.lacuisinedusoleil.nl/q/Inhoud/themaoverzicht/

    Datum: 19-02-2008, aanvang 18.30 uur.
    ‘ koken met een Javaanse jongen achter het fornuis’:
    De vele enthousiaste reacties van de vorige keer is de reden om dit thema nogmaals in ons nieuwe programma op te nemen. We koken dan overheerlijke gerechten uit de Thaise-, Vietnamese-, Chinese- en Indonesische keuken.
    Inclusief 2 verschillende wijnen en recepturen. Prijs € 65,00 p.p.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Redacteur Ellen van Ree

    Echt voor lekkerbekken en dat gewoon in eigen land, in Arnhem. Maar ik (de samenteller van dit reisblog) probeer zoveel mogelijk smakelijke, luxe reistips op mijn luxereizen.blog te publiceren. Desalnietemin, leuk en alert dat er een reactie staat. Veel kookplezier!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.