Zeven culinaire ontdekkingsreizen met topkoks (Peru, China, Thailand, Zuid Afrika …)

Authentieke keuken

Chefkoks runnen hun restaurant, werken mee aan tv-programma's, publiceren kookboeken en hebben ook nog tijd om om reis te gaan. Wat een luxe!

Want Culinair Reizen met Topkoks is een nieuw reisconcept van Talisman Travel Design uit Dordrecht. Samen met tien Nederlandse topkoks komt er in 2008 een serie van zeven culinaire ontdekkingsreizen naar Trinidad & Tobago, China, Cambodja, Zuid Afrika, Thailand, Maleisië & Bali en Peru.

Al die sterrenchefs, de creme de la creme van ons land zoals Ron Blaauw van trendy restaurant Sophia, maar bijvoorbeeld ook Cees Helder, Henk Savelberg, Dennis Kuipers, John Halvemaan verruilen hun 'Hollandse kachel' voor een exotischer plek voor hun culinaire hoogstandjes. En daar kun jij van meegenieten.

Workshopje hier, wijnproeverij daar, snufje cultuur en veel couleur locale en culturele highlight van het land.

Hieronder Robert Kranenborg – niks koksmuts, in korte broek – achter de bbq op het eiland Bali tijdens een eerdere reis.

Verse vis op de bbq

Een smaakmakend en opwindend reisrecept, voor een select gezelschap  met een reisduur van gemiddeld 10 dagen, a raison van zo'n 4000 tot 5500 euro. Ach, lekker eten verzekerd!

Goed bewaarde gastronomische geheimen, de pure en authentieke beleving die deze landen te bieden hebben. Het vormt de insteek voor deze  opwindende reisprogramma’s. 
Tijdens gemiddeld tien dagen proef je de geneugten van de beste restaurants, je wordt meegevoerd naar de beste tenten in steden als Bangkok, Lima, Shanghai, Kuala Lumpur en Kaapstad. Maar ook naar nauwelijks bekende smakelijkheden van de ‘best foodstalls in town’. (vaak lekkerder!)

Je proeft de ‘eenvoudige’ lokale keuken op Bali, in Chengdu, Siem Reap of op Tobago. Gerechten die van generatie op generatie in families werden overgedaan tot de perfectie werd bereikt. 

In het programma is kwaliteitstijd voor culturele excursies of sportieve activiteiten ingebouwd.

Want wat is een bezoek aan Cambodja zonder een bezoek aan het beroemde Angkor Wat? Of Peru zonder de Machu Picchu bekeken te hebben. (Ik was daar, wat een magische plek!)

Intussen logeer je in de beste hotels, lodges of strandresorts.

Meer informatie, of bestel de brochure!, via Talisman Travel Design.

Lees ook:Voorproeven van exclusieve snoepreisjes naar Tobago, Zuid Afrika, Bali en China
Lees ook:Travel Light, dat is altijd luxe….
Lees ook:De Gold List 2008: alle luxe top hotels en resorts op een rijtje
Lees ook:Luxury Travel Evening tijdens Vakantiebeurs 2008
Lees ook:Hip restaurant in Boedapest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.