De hipste vakanties van 2008 (volgens de NY Times dan)

Laos is hèt land om volgend jaar vakantie gaan vieren. Het naburige Cambodja is helemaal uit…

December is weer de tijd van de lijstjes, en de New York Times heeft dè 53 bestemmingen geselecteerd die de Amerikanen volgend jaar zeker niet mogen missen. Wat overigens opmerkelijk is, want de gemiddelde Amerikaan heeft maar een paar weken vrij per jaar…

 

 

Een goede tweede en vooral voor ons wat bereikbaarder is Lissabon. Die 'hotspot' is helemaal hip vanwege een nieuw museum en mooie designhotels. Daarop volgt Tunesië, dat volgens de Amerikanen interessanter is dan Marokko. Vooral het eiland Jerba is helemaal top. De eilanden van de Malediven staan ook hoog genoteerd, met vooral het nieuwe Regent hotel als toppunt van luxe. Ski-oord Courchevel in Frankrijk doet het ook goed bij de Amerikanen, hoewel die plaats al wel wordt overlopen door Russische rijken, zo waarschuwt de NY-Times. De tiende plaats is voor het Libië van de nieuwe Amerikaanse vriend Khadaffi. Dat land zou snel toeristisch worden ontwikkeld, maar heeft nog veel oudheden te bewonderen. Ook de 'vijand', Iran, wordt overigens hogelijk aanbevolen.

Kort daarop volgt het Duitse eiland Sylt dat door de jetset zou worden veroverd. Praag, dat zo'n beetje wordt overlopen door toeristen, mag ook op een stipnotering rekenen. Andere hippe steden zijn Liverpool en München, Oslo, Buenos Aires, Rimini, Koeweit Stad, San Fransisco, Detroit, Malaga en Londen. De lijst wordt afgesloten met New York, het jongste koopjesparadijs voor iedereen met euro's.. .

Bovenstaand  artikel las ik op het Internet in De Telegraaf – Reiskrant .Tja, afgezien van dat inderdaad veel Amerikanen niet zo reislustig zijn (ja bij hordes kom je ze tegen op de Amerikaanse Virgin Islands tijdens een stopover van die kolossale cruiseschepen maar dat is qua reistijd te behappen voor ze ) en inderdaad weinig vakantiedagen hebben, zeg nou zelf…Maar eiland Djerba (en niet Jerba) of all places…Koeweit Stad… Iran?Koeweit werd vroeger het Parijs van het Midden Oosten genoemd, schijnt prachtig te zijn, mijn vriendin Linda was recent in Teheran en sloeg steil achterover  van zoveel fraais en het klopt dat het land van Khaddafi vanuit toeristisch oogpunt zeer interessant is maar wat de rest van het artikel betreft, ik heb zo mijn bedenkingen en sterke twijfels over het waarheidsgehalte van dit NY-times stuk.

Right, het Regent Hotel noemen, daar ben ik het mee eens, maar verder….je reinste crap!

Post me vooral jouw mening! 

 

Lees ook:Toerisme Mauritius stijgt sterk
Lees ook:Amstel Hotel in top 100 World Best Hotels 2007
Lees ook:Reistrends 2008
Lees ook:Het beste van Marokko in je hand
Lees ook:1e Prijswinnaar reisgids Zuid Amerika bekend!

2 reacties op “De hipste vakanties van 2008 (volgens de NY Times dan)

  1. Ben

    Raar, Mexico, Bora Bora of Aruba zou je eerder verwachten op dit lijstje dan Djerba.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Redacteur Ellen van Ree

    Mee eens Ben, idioot lijstje in mijn optiek.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.